Απάκι Κρήτης (250 γρ.)

 

Λίγα λόγια για το Απάκι

To Απάκι: παραπέμπει σε μια ιδιαίτερη γεύση που συναντάται στα βουνά της Κρήτης. Στο ιστορικό χωριό των Ανωγείων οι άνθρωποι ζουν εξαρτώμενοι από την φύση διαιωνίζοντας αρχαίες παραδόσεις. Η ανάγκη διατήρησης μεγάλης ποσότητας κρέατος, έως ότου καταναλωθεί, οδήγησε σε ξεχωριστές μεθόδους με πολύ γευστικά αποτελέσματα.

Το κρητικό Απάκι φτιάχνεται από άπαχο χοιρινό κρέας και δεν περιέχει συντηρητικές ουσίες ή άλλα χημικά πρόσθετα. Η διαδικασία παραγωγής έχει ως εξής:
* 2 με 3 μέρες παραμονή σε υψηλής ποιότητας κρητικό ξύδι από κρασί.
* Κρέμασμα σε ειδικό φούρνο όπου κανπνίζεται με ειδικά αρωματικά φυτά όπως φασκόμηλο και θυμάρι.

Το Απάκι επιτρέπει στη φαντασία σας να δημιουργήσει μαγειρικά. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, στο φούρνο ή στα κάρβουνα αλλά και να μαγειρευτεί σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, γρήγορα και εύκολα.

Στο website μας προτείνονται αρκετές συνταγές με απάκι που περιμένουν να τις δοκιμάσετε!!

Μερικές από τις ξεχωριστές μας συνταγές είναι η σαλάτα «Ρακοδικείο»,τα πιτάκια με πάστα ελιάς αλλά και με μπαρμπουνοφάσουλα.