Μεσογειακό κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο και απάκι

gastronomos
Υλικά
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 8 λεπτές φέτες απάκι (ή μπέικον)
  • 12 φέτες από ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή πολύσπορο)
  • 2 σφικτοβρασμένα αυγά, κομμένα σε 4 φέτες το καθένα
  • 3 γεμάτες κουτ. σούπας μαγιονέζα Maille fine
  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε 4 φέτες η καθεμιά
  • μερικά τρυφερά φύλλα από πράσινη σαλάτα
  • 4 λεπτές φέτες κασέρι (προτιμότερο παλαιωμένο – ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Κοτόπουλο: Κόβουμε κάθε φιλέτο κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε φαρδιές λωρίδες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μαζί με το λάδι στο καυτό τηγάνι. Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν έντονα, ανακατεύοντας πότε-πότε με μια σπάτουλα. Μετριάζουμε τη φωτιά κα συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, χωρίς όμως να στεγνώσει. Το βγάζουμε και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το αλλαντικό της επιλογής μας, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σχετικά τραγανό.

Κλαμπ σάντουιτς: Χτυπάμε στο μούλτι τη μαγιονέζα με το βασιλικό, μέχρι να ψιλοκοπεί το μυρωδικό. Αν θέλουμε, φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού. Παίρνουμε μία φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα. Βάζουμε επάνω 1-2 φύλλα σαλάτας, μερικά φιλετάκια κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με 1 φέτα τυρί. Αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα μία φέτα ψωμιού και από τις δύο πλευρές και σκεπάζουμε το τυρί. Πάνω στη φέτα αυτή βάζουμε 1-2 φύλλα σαλάτας, 2 φέτες ντομάτας, 2 φετούλες αυγού και τέλος 2 φέτες απάκι. Σκεπάζουμε τα υλικά με μια τρίτη φέτα ψωμιού, αλειμμένη και αυτή με μαγιονέζα. Πιέζουμε το σάντουιτς για να σταθεροποιηθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε τα σάντουιτς σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε διαγώνια σε 4 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε τα κλαμπ σάντουιτς με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με χοντρό θαλασσινό αλάτι, ρίγανη και μερικές σταγόνες ξιδιού.

ΠΗΓΗ: gastronomos.gr