Μπουκιές χοιρινού με πανσέτα

3162a918ed854710e9a481e7834dccb1_L

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
20 φέτες πανσέτας κομμένες στη μέση
2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα καρέ
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα καρέ
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Αλάτι και πιπέρι

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά της σούπας διάφορα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, κ.τ.λ)
5-6 κόκκους πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για τη μαρινάδα
Ζεσταίνουμε το κρασί, προσέχουμε να μην βράσει.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τους κόκκους πιπεριού.
Βυθίζουμε το κρέας, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.

Για τα σουβλάκια
Στραγγίζουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε την κάθε μπουκιά χοιρινού σε ένα κομμάτι μπέικον.
Τα περνάμε σε σούβλες μεταλλικές ή ξύλινες, εναλλάξ με τα κομμάτια κρεμμυδιών και πιπεριάς.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στη σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα και ακολούθως για 1-2 λεπτά στο γκριλ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά και συνοδεύουμε με πικάντικη μουστάρδα και σάλτσα barbeque.

ΠΗΓΗ: lovecooking.gr