Ομελέτα με σύγκλινο

Υλικά:

Για 2 μερίδες
8 φρέσκα αυγά –κατά προτίμηση βιολογικά-
250 γρ. σύγκλινο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 -3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη
2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Κόβω το σύγκλινο σε μικρά λεπτά φετάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολητικό μεγάλο τηγάνι και σοτάρω το σύγκλινο για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσει.

Εν συνεχεία προσθέτω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρω όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνω το μίγμα των αυγών και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να ψηθεί η ομελέτα από τη μια πλευρά μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Την αναποδογυρίζω με την βοήθεια ενός δεύτερου τηγανιού ή μιας σπάτουλας και την τηγανίζω και από την άλλη πλευρά .Τη σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντάς τη με λίγη φρέσκια ρίγανη και περιχύνοντάς τη με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

ΜΥΣΤΙΚΟ: αν θέλετε η ομελέτα σας να γίνει πιο αφράτη μπορείτε να χτυπήσετε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους και να τα ενώσετε λίγο πριν ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι. Έτσι ή ομελέτα σας θα φουσκώσει ωραία και θα γίνει αφράτη.

 

ΠΗΓΗ: http://www.dinanikolaou.gr