Πανσέτα καπνιστή

  • ΥΛΙΚΑ
    4 καπνιστές πανσέτες Πατεράκης
    λίγο ελαιόλαδο
    1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μέτριους κύβους
    2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μέτριους κύβους
    μπόλικο ξύδι κόκκινο
    2 κουταλιές μέλι
    αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις πανσέτες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις γίνουν όπως τις θέλουμε, τις βγάζουμε από το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά χωρίς να το πλύνουμε.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το ξύδι σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας καλά να εκμεταλλευτούμε τα λίπη που άφησαν οι πανσέτες όταν τις σοτάραμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.