Πιτάκια με πάστα ελιάς και απάκι

Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστας
4 κ.σ. Άλτις Soft λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
½ κιλό πατάτες βρασμένες και τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη καλά για να φύγουν τα υγρά της
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κ.γ. θυμάρι
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
270 γρ. πάστα ελιάς
Απάκι

Εκτέλεση:

Ας αρχίσουμε τσιγαρίζοντας ελαφρά το κρεμμυδάκι,το απάκι κομμένο σε κύβους και τις πατάτες.
Στη συνέχεια, ανακάτεψε την πάστα ελιάς με το τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι,το απάκι, τις βρασμένες και τριμμένες πατάτες, τον πελτέ τομάτας, το θυμάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Εύκολο…
Βάλε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι, κλείσε, όπως θα έκανες με ένα οποιοδήποτε τυροπιτάκι, και ψήσ’ τα στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: cookoo.gr