Τορτίγια με σύγκλινο, αβοκάντο, ντομάτα και αυγοσαλάτα

Υλικά:

Για την τορτίγια
3 σούπας μουστάρδα μελιού
250 γρ. σύγκλινο σε κύβους
6 πίτες τορτίγιας 20 εκ. η καθεμία
2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες
6 φύλλα μαρουλιού
6 κουταλιές της σούπας αυγοσαλάτα

Για την αυγοσαλάτα
6 βραστά αυγά
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
50 γραμμάρια αρακά βρασμένο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για την τορτίγια
Απλώνουμε τις τορτίγιας στον πάγκο της κουζίνας. Στη συνέχεια απλώνουμε την μουστάρδα σε κάθε πίτα τορτίγιας.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, σύγκλινο σε κυβάκια (αφού πρώτα το τσιγαρίσουμε), την ντομάτα, από 1 κουταλιά της σούπα αυγοσαλάτα και λίγο μαρούλι. Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό κάθε πίτα τορτίγιας προσεκτικά. Βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά και σερβίρετε.

Για την αυγοσαλάτα
Βράζουμε τα αυγά για 8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα τεμαχίζουμε αφού κρυώσουν. Σε άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για 15 λεπτά. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε λεπτές ροδέλες το σχοινόπρασο και το σέλινο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά.

Σερβίρουμε σε πιάτα.

ΠΗΓΗ: sidagi.gr