Σαλάτα με σύγκλινο

Αυτή η σαλάτα είναι τόσο ξεχωριστή για μένα, αφού μου θυμίζει πατρίδα……
Είναι υπέροχη σαλάτα, την φτιάχνω κυρίως σε γιορτές και πάντα ζητάνε περισσότερη!!!
Το σύγκλινο, για όσους δεν γνωρίζουν είναι χοιρινό κρέας «ψημένο» σε χοντρό αλάτι και καπνισμένο με διάφορα βότανα όπως φασκόμηλο. Διατηρείται μέσα σε λίπος.
Δοκιμάστε την!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

Μαρούλι χοντροκομμένο
1-2 σαλάτες λόλα ρόσα χοντροκομμένες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ρόκα χοντροκομμένη
άνηθο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία σύγκλινου
γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
Για το dressing
ελαιόλαδο
ξύδι βαλσαμικό
μέλι σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι

Αναλογίες δεν αναφέρω, εξαρτάται απο την ποσότητα που θα φτιάξουμε και τις προτιμήσεις μας.
Πλένουμε καλά όλα τα σαλατικά μας, τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και μετά τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
Το σύγκλινο το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το περνάμε λίγο απο αντικολλητικό τηγάνι. Ετσι, ζεσταίνεται και λιώνει το λίπος του.
Το βάζουμε και αυτό στη σαλάτα μας.
Προσθέτουμε τις φλούδες γραβιέρας.
Φτιάχνουμε το dressing ως εξής: Στο multi ή σε ένα σέικερ, ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο θα ρίχναμε στη σαλάτα μας. Προσθέτουμε λίγο βαλσαμικό ξύδι και λίγο μέλι. (Εγώ βάζω 1 κουταλιά σούπας) Ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το dressing λίγο πριν το σερβίρισμα, για να μην πανιάσει η σαλάτα.
Καλή επιτυχία!!!!!!

 

ΠΗΓΗ: http://koukfamily-cook.blogspot.gr